Turist Club - Esti liber sa vezi lumea !  
Contact · Solicita oferta. Te sunam noi! · Despre noi · Contract · Asigurare · Licenta ·
Astazi avem 10086 oferte de sejur din 910 destinatii
Cauta in oferte
Contact 021.252.62.60 / 0728.767.777

Program Senior Tara Luanei 3 Zile

Plecari / Valabilitate: pana la 20.05, 3.06, 9.09, 23.09, 14.10.2019
Tarifele publicate sunt pentru:
Perioada: 20 Mai 2019 - 14 Octombrie 2019
Pentru a va face o oferta va rugam sa faceti o solicitare.
Galerie foto Program senior Tara Luanei 3 zile
Preturi de la .00 EUR
Program Senior Tara Luanei 3 Zile Rating 7.2 din 10 de la 347 vizitatori.

Transport individual ( propriu ) Transport cu avionul Transport cu autocarul
Pentru a vedea intreaga lista de preturi apasati aici.
Apasa Rezervare pentru a putea primi o oferta de pret personalizata .
Rezervarea nu presupune nici un fel de plata ci doar confirmarea locurilor disponibile de catre un agent

Descriere si Localizare Program senior Tara Luanei 3 zile

 

Țara Luanei, un ținut de poveste mai aproape decât crezi
Castrul Roman Pietroasele – Sărata Monteoru – Buzău – Conacul Marghiloman - Tabăra de la Măgura – Mănăstirea Ciolanu – Biserica dintr-o Piatră - Vulcanii Noroioși – Casa Vasile Voiculescu – Muzeul de Chihlimbar – Biserica Rupestră de la Aluniș

  Dotari si Servicii Program senior Tara Luanei 3 zile

Detalii de contact Mai multe detalii
Pentru orice problema ne puteti contacta:
Telefon Fix: 021.252.62.60
Telefon Mobil: 0728.767.777
Fax: 031.817.01.12
Precizeaza codul S-CHR-7790 agentului de turism.Alege alta destinatie

Hotel Delphin Imperial Destinatie :
ID Oferta S-PRL-11253
Tarife de la 698 eur / persoana / 5 nopti , cazare in DBL land view ( Ultra ALl Inclusive )

Program Senior Maramures Si Bisericile De Lemn Destinatie :
ID Oferta S-TCL-11382

Revelion 2020 Thailanda 10 Zile Destinatie :
ID Oferta S-PRL-11367
Tarife de la 1845 eur / persoana / 8 nopti , cazare in DBL ( Mic Dejun )


Pentru a vedea prezentarea apasati aici.

Program Senior Tara Luanei 3 Zile autocar

 

Ziua 1: București - Castrul Roman de la Pietroasele - Sărata Monteoru - Buzău - Conacul Marghiloman - Berca (aprox. 170 km)
Pornim spre Țara Buzoaielor, în căutarea Castrului Roman de la Pietroasele, construit în timpul campaniei din anul 332 a lui Constantin cel Mare și a locului în care a fost descoperit fabulosul tezaur „Cloșca cu puii de aur". Apoi facem o plimbare prin stațiunea Sărata Monteoru, o cochetă și cândva populară stațiune balneară care își datorează în mare măsură existența altei comori ascunse în adâncuri, "aurul negru". Povestea este una demnă de un film de Holywood: un magnat al petrolului și-a construit aici un palat înconjurat de un parc dendrologic, ca să se bucure de propria oază de liniște. De aici, plecăm spre Buzău să descoperim încă o poveste interesantă. Cunoscătorii știu deja despre ce este vorba: despre părintele hipismului din România, Alexandru Marghiloman, om politic, pasionat de cai și totodată un bon-viveur în adevăratul sens al cuvântului. Vizităm conacul Marghiloman, cunoscut drept Vila Albatros, faimos pentru petrecerile fastuoase de la început de secol XX și denumită după unul dintre cei mai valoroși cai de cursă din manej-ul lui A. Marghiloman. Pentru că Buzăul are multe de oferit, ne oprim în fața Palatului Primăriei, o clădire de patrimoniu cu o istorie cel puțin interesantă și vizităm unul dintre cele mai valorose muzee din țară. Petrecem 2 nopți la o pensiune pe malul râului Buzău.

Ziua 2:
Vulcanii Noroioși - Casa Memorială Vasile Voiculescu - Muzeul de Chihlimbar de la Colți - Biserica Rupestră de la Aluniș (aprox. 120 km)
De dimineață pășim prin peisajul aproape selenar al vulcanilor noroioși de la Pâclele Mici, unici în lume și unul dintre cele mai stranii fenomene naturale ale României. Ne oprim în Pârscov, la Casa Vasile Voiculescu, o căsuță păstrată cu grijă, pe cerdacul căreia aflăm povestea impresionantă a unui mare poet, medic chirurg, unul dintre cei mai buni din vremea sa, dar și membru al grupului de rezistență anticomunistă Rugul Aprins. Apoi vizităm Muzeul de Chihlimbar și descoperim de ce chihlimbarul de Colți este cel mai valoros din lume. Ne continuăm periplul către Aluniș, unde ascultăm legendele și aflăm istoria așezărilor rupestre din Munții Buzăului.

Ziua 3:
Tabăra de sculptură de la Măgura - Mănăstirea Ciolanu - Biserica dintr-o Piatră - Domeniul LacertA - București (aprox. 165 km)
Facem un prim popas la Tabăra de sculptură de la Măgura, rezultatul unui proiect artistic și cultural fără precedent. În apropiere descoperim Mănăstirea Ciolanu, cea mai veche aşezare monahală din judeţul Buzău atestată documentar încă din secolul al XVI-lea și Biserica dintr-o Piatră. Și pentru final, ce putem face mai bine decât să degustăm vinuri la crama LacertA, al cărei conac a fost proiectat de arhitectul Ion Mincu? Construit în 1901 și renovat în 2005 conform planurilor originale, mostra de arhitectură neo-românească privește de la înalțime dealurile din jur, pline-ochi cu viță de vie.

Plecari: 20.05, 3.06, 9.09, 23.09, 14.10.2019.

Tarif: 119 Euro/ persoana/ pachet.

TARIFUL INCLUDE

2 nopți de cazare la pensiune 4*  în Berca, pe malul râului Buzău
Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
Vizite conform descrierii
Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include

Asigurarea storno
Taxe și cheltuieli personale
Intrările la obiectivele turistice.

Reduceri&suplimente
Supliment SGL: 40 euro
Reducere a 3-a persoană: 10 euro
Copil 0-2.99 ani: gratuit
Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Bonusuri senior voyage club card
Intrare la Casa Memorială Vasile Voiculescu
Pentru a putea beneficia de bonusurile Senior Voyage, cardul trebuie prezentat ghidului în momentul vizitării obiectivelor.

SENIOR VOYAGE CLUB CARD
se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea oricărui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de numeroase avantaje. Cardul este nominal și este valabil pe o perioadă de 2 ani de la data emiterii.

Pensiunea Casa Matei 4*

www.casa-matei.ro

Localizare
Casa Matei este situată în localitatea Berca, pe malul râului Buzău și la 13 km de Vulcanii Noroioși. Casa Matei este singura pensiune apreciată cu patru margarete de către Autoritatea Naţională pentru Turism si ANTREC, din întreaga zonă turistică de pe Valea Buzăului.
Facilitățile pensiunii
Pensiunea oferă acces gratuit la internet Wi-Fi și o piscină în aer liber, precum și o grădină de 6000 de metri pătrați cu facilități de grătar. Oaspeții de la Casa Matei se pot bucura de asemenea, de un teren de tenis și o sală de jocuri cu tenis de masă și biliard. Există și loc de joacă pentru copii.

Facilitățile camerelor
Camerele oferă balcon sau terasă, minibar, telefon și TV cu ecran plat cu programe prin cablu. Fiecare baie este dotată cu o cadă sau duș și articole de toaletă gratuite.

Atracții

Lași în urmă zarva capitalei și, la nici 150 km, dai peste cea mai frumoasă țară pe care înca n-ai vizitat-o: Țara Luanei. Un amalgam de experiențe care mai decare, ce te vor umple pe tine de uimire, iar pe telefonul tău de sute de poze imposibil de șters. Căci cum să nu vrei să păstrezi imaginea celui mai mare și valoros chihlimbar din lume, de la Muzeul Colți? Sau a vulcanilor noroioși care parcă te teleportează pe un adevărat relief lunar; sau a așezărilor rupestre din Munții Buzăului, transformate de călugarii sihaștrii în tainice biserici; și, nu în ultimul rând, a conacului Marghiloman, superb restaurat, unde dacă închizi un pic ochii parcă te simți în mijlocul petrecerilor faimoase de la început de secol XX ale omului politic cu același nume. Toate acestea și multe altele, la o aruncătură de băț de casa ta.

Tezaurul "Closca cu puii de aur"
Povestea Tezaurului „Cloșca cu puii de aur" începe în localitatea Pietroasele, locul în care a fost descoperit din întâmplare de doi țărani în anul 1837. Datează din secolul al IV-lea și până la descoperirea lui Tutankamon, în 1923, a fost principalul tezaur din aur al lumii. A participat la Expoziția Universală de la Paris din 1867, unde a fost admirat și de împăratul Napoleon al III-lea, fiind prima ieșire în lume a României. Descoperirea de la Pietroasele a declanșat la vremea respectivă o adevărată isterie a căutătorilor de comori. Imediat după descoperirea spectaculoasă a tezaurului, care în momentul respectiv era cel mai mare din lume, Pietroasele a devenit cel mai vizitat loc din România. Atât persoane străine locului, cât și localnicii au început investigații pe cont propriu, cercetând fără pic de oboseală fiecare pietricică cu speranța de a găsi măcar un puișor al Cloștii de aur. Pietroasele este localitatea din România, dar și din Europa cu una dintre cele mai mari densități de vestigii istorice pe metru pătrat. Această incredibilă densitate poate fi explicată prin faptul că zona a fost locuită timp de șase milenii. Din 1971, tezaurul este expus la Muzeul Național de Istorie a României din București și este compus din 12 piese cu o greutate totală de 19, 820 kg de aur.

Castrul roman și termele de la Pietroasele
La Pietroasele sunt lucruri frumoase de văzut, căci „Cloșca cu puii de aur" nu este singura descoperire importantă de aici. Imediat ce intri în localitate privirea îți este ațintită asupra unor ruine abia vizibile, dar care cu multă muncă au fost puse în valoare de arheologi. Timp de 4 decenii s-au făcut cercetări arheologice la Termele cu hipocaust de la Pietroasele. Ruinele se află la circa 400 de metri de zidul unui castru roman, construit la porunca împăratului Constantin cel Mare între anii 324-330 d.h. Sătenii neștiutori de importanța lui și-au construit casele și gardurile din piatra masivă din care erau construite zidurile acestuia.

Sărata-Monteoru
Staţiune balneară este cunoscută, mai întâi, pentru apele tămăduitoare ale izvoarelor sărate şi apoi, pentru cultura Monteoru. În altă ordine de idei, staţiunea Sărata-Monteoru, dispunea de bogate zăcăminte de petrol. De altfel, în perioada interbelică, s-a înfiinţat singura mină de petrol de la acea vreme din Europa, rămasă încă unicat pe continent. Însă, în ciuda perioadei de înflorire economică din interbelic, staţiunea avea să cunoască, în scurt timp, şi regresul odată cu cutremurul din 1940, cu al Doilea Război Mondial şi, mai ales, cu naţionalizarea pusă în aplicare de guvernul comunist. Abia prin anii `70, s-au înfiinţat două hoteluri (Ceres şi Monteoru), un ştrand şi o bază de tratament, pentru ca astăzi să cunoască o frumoasă dezvoltare economică, ca cea de odinioară, din vremea lui Grigore Monteoru.
Conacul Marghiloman
Conacul a fost construit de Iancu Marghiloman între 1883 și 1887. Este modernizat de fiul său, Alexandru Marghiloman, după planurile arhitectului francez Paul Gottreau. În 1897 este inaugurată Vila Albatros, purtând numele calului preferat al viitorului prim-ministru. Alexandru Marghiloman (1854-1925) a avut o lungă și bogată carieră politică, fiind ministru al Justiției, ministru al Lucrărilor Publice, ministru al Agriculturii, Industriei, Comerțului și Domeniilor, ministru al Afacerilor Străine, ministru de Interne, ministru de Finanțe și prim-ministru într-un moment crucial în istoria României, în 1918. Impresionante sunt grădinile englezești ale conacului, amenajate exact ca în perioada lui Marghiloman, cu labirinturi de gard viu, lac cu pod de fier forjat, coloane, plante agățătoare și ronduri imense de trandafiri. Aici, în trecut, veneau Regele și Regina, foișorul din spate fiind construit special pentru Regină, deoarece conacul îi amintea de o proprietate regală din Bavaria.

Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura
Tabăra de sculptură Măgura a fost organizată în perioada 1970 - 1985 și susţinută de Uniunea Artiştilor Plastici din România, pentru a marca 16 secole de la prima atestare a oraşului Buzău. Programul prevedea ca vreme de 16 ani, câte 16 sculptori, să vină la tabără, unde, timp de două luni (august şi septembrie), fiecare sculptor urma să creeze o sculptură, pe o temă la alegere, într-un bloc de piatră pe care îl primea prin tragere la sorţi. În cei 16 ani în care s-au desfăşurat lucrările, la Măgura au sculptat 163 de artişti, în urma cărora au rămas 256 de lucrări în piatră, donate judeţului de către creatori.

Vulcanii noroioși
Unele dintre cele mai stranii fenomene naturale ale României sunt vulcanii noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici. În niște cratere de până la 6m adâncime, activitatea geotermală aduce din adâncuri metan la suprafață, care are aspect de lavă noroioasă de diferite nuanțe de maro și verde. Sarea cristalizată formează inele albe în jurul marginii craterelor, în timp ce sulful și alte minerale adaugă și alte culori. La Pâclele Mici, Scorțoasa se găsesc Vulcanii Noroiosi cei mai mari și cel mai des vizitați de turiștii veniți din întreaga lume. Cunoscuți sub diferite denumiri, cum ar fi "ferbători", "bolboroase", "ochiuri de gloduri" sau "pâcle", vulcanii noroioși din județul Buzău sunt unici în lume, deși există și în alte țări astfel de formațiuni.

Muzeul Chihlimbarului de la Colți
Chihlimbarul de la Colți, Buzău este cunoscut cu denumirea de "rumanit" sau "romanit". Chihlimbarul este o rășina fosilă provenită din unele specii de pin cu o vechime de 40-60 milioane de ani. Prin calitate și colorit, adică peste 160 de culori, chihlimbarul de Colți este cel mai valoros din lume. Pentru a-i întelege mai bine valoarea, trebuie știut că la Expoziția Universală de la Paris din 1867, Chihlimbarul de Colți și Cloșca cu puii de aur au facut ca România să obțină Medalia de aur. Cel mai mare chihlimbar din lume are 3.450 g și se găsește la Muzeul Județean Buzău.

Așezările rupestre de la Aluniș - Colți - Bozioru
În munții Buzăului, în zona Aluniș - Nucu - Fisici - Ruginoasa, se găsește cea mai mare concentrare de schituri și locuințe monahale din spațiul românesc (mileniul V î.Hr. - sec. XVIII). Aici au fost descoperite numeroase așezări rupestre locuite din preistorie. Deși atestate abia în secolul XVI când au început să fie locuite de sihaștrii sau transformate în biserici, așezările din piatră datează încă din epoca bronzului când serveau ca adăpost și lăcaș de cult. Pe unele dintre stâncile risipite prin pădure se văd simboluri precreștine, inscripții în chirilică și cruci ce vin să confirme locuirea zonei de-a lungul timpului.

Bine de știut
Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).
Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.
Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).
Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.
Avansul la înscriere este de 50%.
Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.

 


Sejur Bulgaria
Sejur Bulgaria
Sejur Grecia
Sejur Grecia
Sejur Turcia
Sejur Turcia

Telefon : 021.252.62.60  /  0728.767.777 Adresa Agentiei: Calea Șerban Vodă 184, Sector 4, București 040214
Asistenta!

 
021.252.62.60
0728.767.777
office@turistclub.ro

 
Luni - Vineri
intre 09.00 - 19.00
OFERTE REVELION 2018 | Despre noi | Turism de afaceri | Contact | GDPR | Conditii de emitere bilete de avion | TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SITEULUI | Contract cu turistul | Licenta | Asigurare | Voucher valoric | ANGAJARI | Brevet de turism | Round trip Romania | Cazul Omnia | Voucere de vacanta

Site Protectia Consumatorului: www.anpc.gov.ro
Sincron Consulting
Sejur program senior tara luanei 3 zile 2019 in statiunea din Circuite
Copyright © 2006 - 2019 Turist Club Bucuresti . Toate drepturile rezervate.


Solicitare oferta