Turist Club - Esti liber sa vezi lumea !  
Contact · Solicita oferta. Te sunam noi! · Despre noi · Contract · Asigurare · Licenta ·
Astazi avem 10086 oferte de sejur din 910 destinatii
Cauta in oferte
Contact 021.252.62.60 / 0728.767.777

Program Senior Muntii Apuseni 5 Zile

Plecari / Valabilitate: pana la 19.05 - 06.10.2019
Tarifele publicate sunt pentru:
Perioada: 19 Mai 2019 - 06 Octombrie 2019
Pentru a va face o oferta va rugam sa faceti o solicitare.
Galerie foto Program senior Muntii Apuseni 5 zile
Preturi de la .00 EUR
Program Senior Muntii Apuseni 5 Zile Rating 7.2 din 10 de la 347 vizitatori.

Transport individual ( propriu ) Transport cu avionul Transport cu autocarul
Pentru a vedea intreaga lista de preturi apasati aici.
Apasa Rezervare pentru a putea primi o oferta de pret personalizata .
Rezervarea nu presupune nici un fel de plata ci doar confirmarea locurilor disponibile de catre un agent

Descriere si Localizare Program senior Muntii Apuseni 5 zile

Munții Apuseni, oază de frumusețe autentică

Satul de Vacanță Vârtop - Roșia Montană – Casa Avram Iancu – Dealul cu Melci - Cheile Ordâncușii - Peștera Meziad – Remetea

- Roșia - Peștera cu Cristale Farcu - Parcul Natural Apuseni - Peștera Urșilor - Gorunul lui Horea de la Țebea - Brad

  Dotari si Servicii Program senior Muntii Apuseni 5 zile

Detalii de contact Mai multe detalii
Pentru orice problema ne puteti contacta:
Telefon Fix: 021.252.62.60
Telefon Mobil: 0728.767.777
Fax: 031.817.01.12
Precizeaza codul S-CHR-7761 agentului de turism.Alege alta destinatie

Craciun Israel 6 Zile Destinatie :
ID Oferta S-PPT-11376
Tarife de la 717 eur / persoana / 5 nopti , cazare in DBL ( Demipensiune )

Revelion 2020 Thailanda 10 Zile Destinatie :
ID Oferta S-PRL-11367
Tarife de la 1845 eur / persoana / 8 nopti , cazare in DBL ( Mic Dejun )

Program Senior Rusia Destinatie :
ID Oferta S-PRL-5600
Tarife de la 975 eur / persoana / 6 nopti , cazare in DBL ( Mic Dejun )


Pentru a vedea prezentarea apasati aici.

Program Senior Muntii Apuseni 5 Zile autocar

 

Ziua 1: București - Brașov - Vârtop (aprox. 520 km)
Pornim din București dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Munții Apuseni. Petrecem 4 nopți în Parcul Natural Apuseni, într-un cadru natural idilic.

Ziua 2: Roșia Montană - Casa Avram Iancu - Dealul cu Melci - Cascada Pișoaia - Cheile Ordâncușii (aprox. 160 km)
După micul dejun, plecăm spre Roșia Montană, unde facem un tur ghidat și descoperim satul prin prisma patrimoniului și a oamenilor săi. În apropiere, vizităm Casa Avram Iancu, pentru a afla mai multe despre viața eroului nostru. Apoi ne relaxăm cu o plimbare până la Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci, unul dintre cele mai bogate puncte fosilifere din România, unde se găsesc specii de moluște pietrificate, cu o vechime de peste 65 de milioane ani. La final, traversăm Cheile Ordâncușii, printre cele mai impresionante din Apuseni.

Ziua 3: Peștera Meziad - Remetea - Moara cu apă de la Roșia - Peștera cu Cristale Farcu (aprox. 170 km)
Începem ziua cu un tur prin Peștera Meziad, o grotă de o frumusețe stranie, cu stalactite și stalagmite extrem de spectaculoase. La Remetea admirăm biserica reformată din sec. XIII, iar în Roșia avem parte de un moment inedit. Vizităm moara cu apă, unde gazda noastră, baciul Gheorghe Burtic, ultimul morar de sub Munții Pădurea Craiului, ne va cânta la un instrument neobișnuit - vioara cu goarnă. Încheiem turul la Peștera cu Cristale din Mina Farcu, deosebit de frumoasă, singurul loc din țară unde turiştii fără pregătire speologică pot admira delicatele cristale care împodobesc pereții peșterii.

Ziua 4: Parcul Natural Apuseni - Peștera Urșilor - Muzeul Etnografic La Fluturi (aprox. 140 km)
Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost). După micul dejun, intrăm în Parcul Natural Apuseni, pentru o drumeție de neuitat. Vom fi răsplătiți cu peisaje fascinante, pe care le vom ține minte toată viața. Garantat. La întoarcere vizităm Peștera Urșilor, capodoperă a naturii, unicat atât în România cât și în Europa, spectaculoasă datorită numărului stalactitelor, stalagmitelor și al formațiunilor stâncoase în formă de castele, strigoi și animale. Încheiem ziua la un muzeu surprinzător, Muzeul Etnografic La Fluturi din satul Chișcău.

Ziua 5: Vârtop - Țebea - Brad - București (aprox. 560 km)
Călătorim spre Țebea în căutarea Gorunului lui Horea, un stejar în vârstă de 400 de ani, simbol al luptei pentru libertate, declarat monument istoric și natural. Continuăm cu Muzeul Aurului din Brad, unic în Europa. Aici se află expuse cele mai spectaculoase și valoroase 18 kilograme de aur nativ din lume, reprezentate din piese rare scoase din adâncurile pământului, chiar în formele pe care le putem vedea noi astăzi. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

Tarif: 179 Euro/ persoana/ pachet.

Plecari: 19.05, 26.05, 9.06, 8.09, 15.09, 22.09, 29.09, 6.10.2019.

Tariful include:

 - 4 nopți de cazare la pensiune 3* în Vârtop, Parcul Natural Apuseni
 - Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
 - Seară bihoreană cu program folcloric, muzică de petrecere și bucate alese
 - Vizite conform descrierii
 - Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
 - Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă.

Tariful nu include:

 - Asigurarea storno
 - Taxe și cheltuieli personale
 - Intrările la obiectivele turistice
 - Excursiile opționale

Excursii optionale neincluse in tarif:

 - Drumeție în Parcul Natural Apuseni și Peștera Urșilor: 20 euro/ persoană (biletul pentru Peștera Urșilor nu este inclus în tarif).

Reduceri si suplimente:
 - Supliment SGL: 60 euro
 - Reducere a 3-a persoană: 10 euro
 - Copil 0-2.99 ani: gratuit
 - Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
 - Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Bonusuri senior voyage club card:
 - Intrare la Panteonul Moților din Țebea
 - Intrare la Biserica Reformată din Remetea
 - Pentru a putea beneficia de bonusurile Senior Voyage, cardul trebuie prezentat ghidului.

SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea oricărui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de numeroase avantaje.
Cardul este nominal și este valabil pe o perioadă de 2 ani de la data emiterii.

Pensiunea Skipass 3*
www.pensiuneaskipass.ro
Localizare
Pensiunea Skipass este situată în satul de vacanță Vârtop, din Parcul Natural Apuseni, într-un cadru natural deosebit, cu o priveliște înconjurătoare splendidă. Aerul de munte intens ionizat este extrem de benefic. Ciripitul păsărilor, mirosul de rășină, apa pură, liniștea înălțimilor, sunt atât de benefice, încât Parcul Natural Apuseni este considerat factor de sănătate.
Facilitățile pensiunii
Pensiunea se laudă cu un restaurant tradițional de excepție, deja cunoscut pentru preparatele culinare extrem de gustoase. Cei care doresc să petreacă mai mult timp afară și să se bucure de aerul de munte, găsesc o terasă generoasă și o grădină. Pensiunea mai oferă piscină interioară încălzită și saună uscată.
Facilitățile camerelor
Camerele dispun de baie proprie cu duș, televiziune prin cablu, încălzire centrală, geamuri panoramice și balcon la fiecare cameră.

Atracții

În Apuseni natura e la ea acasă, îndemnând călătorul să exclame la tot pasul: "Cât de frumos!" Fie că e vorba de satele pline de tradiții ale moților, fie că e o drumeție prin parcul natural care abundă de flori și păsări nemaivăzute, sau o incursiune în istoria "de aur" a locului: de aur la propriu, căci vom vizita Muzeul Aurului de la Brad și multe alte obiective musai de văzut.

Roșia Montană
Roşia Montană este cea mai veche localitate minieră din România, fiind atestată documentar acum nu mai puţin de aproape 1883 de ani. Numele localităţii Alburnus Maior, numele latin al Roşiei Montane, apare pentru prima dată menţionat în tăbliţa cerată nr. XVIII, datată 6 februarie 131. Tăbliţele cerate, găsite în minele de la Roşia Montană, reprezintă unul dintre izvoarele Dreptului Roman şi actul de naştere al poporului român. La Roşia Montană se află unul dintre cele mai importante locuri istorice ale României care păstrează vestigii excepţionale, urme concret atestate ştiinţific ale trecerii prin istorie din Antichitate şi până în zilele noastre ale înaintaşilor poporului român.

Casa Memorială Avram Iancu
Casa Craiului Munților este o casă specific moțească, din 1801, cu acoperișul țuguiat. Cuprinde obiectele personale ale lui Avram Iancu, conducătorul revoluției de la 1848-1849: tunul, săbiile, fluierele și armele Iancului. În expoziția de istorie se păstrează certificatele școlare ale lui Avram Iancu, documente referitoare la pregătirea și desfășurarea răscoalei și testamentul lui Iancu. Expoziția de etnografie cuprinde: port moțesc, vase specifice zonei, unelte cu care se confecționau ciubere, tulnice sau donițe.

Dealul cu Melci
Un deal de melci pietrificați de forme și mărimi variate. Cochilii de piatră a unor melci ce au trăit în aceste locuri cu mult timp în urmă. Pe vremea când pe locul unde azi sunt Apusenii era o mare întinsă numită Tetis. Sub presiune și sub acțiunea timpului, unul dintre marile bancuri de cochilii de melci s-a pietrificat. Dacă ne uităm atent pe stâncile cu melci pietrificați observăm cu ușurință forme și mărimi variate - zeci de specii de pietricele-melc cimentate împreună în stânca cenușie. La atingerea acestora încă se mai simte și azi spirala fină de pe spatele cochiliilor.

Peștera Meziad
Celebra peșteră cu arc uriaș la intrare a fost descoperită în 1849 de un alpinist local și a fost una dintre primele peșteri din România care s-au dezvoltat din punct de vedere turistic. Cu o lungime de aproape 5 km, are câteva galerii care conțin impresionante stalactite și stalagmite, precum și fosile de urși preistorici.

Zona turistică Roșia
În nordul Ţării Beiuşului, la poalele Munţilor Pădurea Craiului, pe cursul inferior al râului Valea Roşie, într-o zonă pitorească, linistită și deosebit de frumoasă, se întinde comuna Roşia, una dintre cele mai mari şi mai frumoase comune ale judeţului Bihor. Zona turistică Roșia este o poartă de acces în Munții Pădurea Craiului, fiind considerată una din cele mai complexe zone carstice din România.
Comuna Roșia, atestată documentar la 1445, este una dintre acele zone rurale unde colectivizarea comunistă nu a ajuns. Nu a ajuns în totalitate nici sistematizarea autro-ungară a satelor. În Roșia mai găsim înca tipul de sat răsfirat, alcătuit din cătune formate din case tradiționale.

Peștera cu Cristale Mina Farcu
Peştera cu Cristale din Mina Farcu a fost descoperită în anul 1987. În momentul descoperirii sale peştera a fost considerată o adevărată bijuterie, prin prisma bogăţiei speleotemelor, diversităţii şi formelor cristalelor existente aici. Din nefericire, după descoperire, cavitatea a fost în nenumărate rânduri deteriorată prin ruperea şi distrugerea cristalelor. Explorările recente şi munca de restaurare şi cercetare readuc în acest moment Peştera cu Cristale din Mina Farcu în galeria celor mai frumoase peşteri din România. Acest loc este singurul din România unde şi turiştii care nu au pregătire speologică pot vedea delicatele cristale de calcit. Cei care au ajuns aici sunt de acord că frumusețea acestor delicate structuri îţi taie răsuflarea.

Peștera Urșilor
Peștera Urșilor de la Chișcău este numită astfel datorită fosilelor urșilor preistorici - Ursus spelaeus, dispăruți în urmă cu 15.000 de ani - descoperite înăuntru. A fost găsită accidental în 1975, când minerii de la o carieră de marmură din apropiere au folosit prea mult explozibil. Turul este o experiență de neuitat. Deși mult mai mică decât celelalte peșteri din regiune, Peștera Urșilor este spectaculoasă datorită numărului stalactitelor, stalagmitelor și al formațiunilor stâncoase în formă de castele, strigoi și animale. Vizitatorii sunt însoțiți de sunetul apei care se prelinge din bazinele subterane.

Muzeul Etnografic La Fluturi
În satul Chișcău, Aurel Flutur a întemeiat un senzațional muzeu etnografic particular, cu peste 2000 de obiecte. A început să strângă obiecte vechi de peste 30 de ani, reușind să salveze de la dispariție obiecte de artă populară, vestigii istorice și etnografice. Încă din anul 1980, pe când Aurel Flutur era taximetrist în orașul Stei, a salvat un răboj agricol de la 1860, unic în Europa. Impresionanta colecție a muzeului cuprinde utilaje, piese de port popular, de ceramică, obiecte de uz gospodăresc, obiecte de olărit, picturi, timbre vechi și unice sau monede de neprețuit, toate, mostre ale evoluției umane, ale tehnologiei, culturii și tradiției românești. Fiecare exponat are, pe lângă valoarea inestimabilă, și o istorie proprie incitantă și interesantă. Cea mai valoroasă piesă din colecție este o locomobilă fabricată în Ungaria care datează din anul din 1910. Utilajul secular este o mașină de forță, deplasabilă, pe roți și încă funcțională.

Complexul de monumente de la Țebea și Gorunul lui Horea
Țebea este capitala regiunii istorice Țara Zarandului și este cunoscută drept Panteonul Moților, deoarece aici se găsește Gorunul lui Horea, un stejar în vârstă de 400 de ani, cu circumferința de 9 metri. Denumirea copacului provine de la marele moment istoric din anul 1784, când Horea i-a strâns pe moți sub acest copac, îndemnându-i la răscoală. În cimitirul satului din apropierea gorunului, se află mormântul lui Avram Iancu. Trecerea timpului și-a pus amprenta asupra copacului și în 1924 a fost legat cu cercuri de oțel și cimentat în interior pentru a fi protejat de distrugere prin uscare și putrefacție.

Muzeul Aurului din Brad
Simbol al orașului Brad, Muzeul Aurului este unic în Europa și al patrulea în lume după cele din Columbia, Taiwan și Peru. Are în vitrinele sale peste 1300 de exponate din aur nativ şi mai mult de 1000 de eşantioane minerale. Valoarea acestor piese este inestimabilă. Printre formele cele mai spectaculoase ale aurului nativ expuse în această colecție se remarcă cele denumite steagul dacilor, șopârlele din aur și un cristal pentagonal, unic în lume.

Bine de stiut:
 - Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).
 - Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
 - Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.
 - Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).
 - Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
 - Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.
 - Avansul la înscriere este de 50%.
 - Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
 - Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.
 - Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia opțională este de 20 persoane.
 - Excursiile opționale se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă + 2%.
 - Pentru vizitele în peșteri, unde temperaturile sunt scăzute, vă rugăm să vă echipați corespunzător.

PUNCTE DE ÎMBARCARE
 - București, Ploiești, Brașov, Sibiu


Sejur Bulgaria
Sejur Bulgaria
Sejur Grecia
Sejur Grecia
Sejur Turcia
Sejur Turcia

Telefon : 021.252.62.60  /  0728.767.777 Adresa Agentiei: Calea Șerban Vodă 184, Sector 4, București 040214
Asistenta!

 
021.252.62.60
0728.767.777
office@turistclub.ro

 
Luni - Vineri
intre 09.00 - 19.00
OFERTE REVELION 2018 | Despre noi | Turism de afaceri | Contact | GDPR | Conditii de emitere bilete de avion | TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SITEULUI | Contract cu turistul | Licenta | Asigurare | Voucher valoric | ANGAJARI | Brevet de turism | Round trip Romania | Cazul Omnia | Voucere de vacanta

Site Protectia Consumatorului: www.anpc.gov.ro
Sincron Consulting
Sejur program senior muntii apuseni 5 zile 2019 in statiunea din Circuite
Copyright © 2006 - 2019 Turist Club Bucuresti . Toate drepturile rezervate.


Solicitare oferta