Turist Club - Esti liber sa vezi lumea !  
Contact · Solicita oferta. Te sunam noi! · Despre noi · Contract · Asigurare · Licenta ·
Astazi avem 10090 oferte de sejur din 911 destinatii
Cauta in oferte
Contact 021.252.62.60 / 0728.767.777

Program Senior Cluj Napoca Si Nordul Transilvaniei

Plecari / Valabilitate: pana la 10.06 - 23.09.2019
Tarifele publicate sunt pentru:
Perioada: 10 Iunie 2019 - 23 Septembrie 2019
Pentru a va face o oferta va rugam sa faceti o solicitare.
Galerie foto Program senior Cluj Napoca si Nordul Transilvaniei
Preturi de la .00 EUR
Program Senior Cluj Napoca Si Nordul Transilvaniei Rating 7.2 din 10 de la 269 vizitatori.

Transport individual ( propriu ) Transport cu avionul Transport cu autocarul
Pentru a vedea intreaga lista de preturi apasati aici.
Apasa Rezervare pentru a putea primi o oferta de pret personalizata .
Rezervarea nu presupune nici un fel de plata ci doar confirmarea locurilor disponibile de catre un agent

Descriere si Localizare Program senior Cluj Napoca si Nordul Transilvaniei


Cluj-Napoca și nordul Transilvaniei
Cluj-Napoca – Izvoru Crișului – Sâncraiu – Lacurile Gilău, Someșul Cald și Tarnița - Castelul Bánffy – Muzeul Dansului din Sic - Mănăstirea Nicula - Gherla - Salina Turda

 

  Dotari si Servicii Program senior Cluj Napoca si Nordul Transilvaniei

Detalii de contact Mai multe detalii
Pentru orice problema ne puteti contacta:
Telefon Fix: 021.252.62.60
Telefon Mobil: 0728.767.777
Fax: 031.817.01.12
Precizeaza codul S-CHR-7760 agentului de turism.Alege alta destinatie

Program Senior Sibiu 5 Zile Destinatie :
ID Oferta S-TCL-11624

Program Senior Elvetia Italia Franta Destinatie :
ID Oferta S-TCL-10660

Program Senior Cluj Napoca Si Nordul Transilvaniei Destinatie :
ID Oferta S-TCL-7760


Pentru a vedea prezentarea apasati aici.

Program Senior Cluj Napoca Si Nordul Transilvaniei autocar

 

Ziua 1: București - Cluj-Napoca (aprox. 450 km)
Plecare din București dis-de-dimineață. Sosire la hotel în Cluj-Napoca, unde petrecem următoarele 4 nopți.

Ziua 2: Cluj-Napoca
Ne petrecem ziua prin piețele largi ale Clujului, forfotind de voie bună. De-a lungul plimbării, ascultăm poveștile și legendele țesute în timpul istoriei lungi de 2000 de ani a orașului. Ne plimbăm printre casele în stil fin-de-siècle și pe străduţele înguste, intrăm în muzee, admirăm clădirile baroce și secesioniste care se proiectează pe cer, iar la prânz ne delectăm cu faimoasa "Varză a la Cluj".

Ziua 3: Țara Călatei (aprox. 180 km)
Descoperim una dintre cele mai pitorești zone transilvănene, Țara Călatei,
cunoscută pentru frumusețea locurilor, încărcate de tradiții și obiceiuri, pentru casele care și-au păstrat farmecul de odinioară și pentru numeroșii meșteșugari din zonă. Ajungem în pitorescul sat Izvorul Crișului pentru a admira casele ţărăneşti cu arhitectură unică, după care poposim în Sâncraiu. Trecem poarta unei gospodării tradiționale și vizităm "camera curată". Intrăm în atelierul unui sculptor în lemn care va împărtăși cu noi câteva din secretele meseriei. Descoperim simbolistica portului din Țara Călatei, cel mai impozant și impresionant din Ardeal și vedem cum ne șade în straie populare. Apoi ne răsfățăm cu palincă de prune și cu un prânz ardelenesc la o gospodărie din sat. Și pentru că tare bine îi șade călătorului cu drumul, vom explora și celebra salbă de lacuri din împrejurimile Clujului (Gilău, Someșul Cald și Tarnița), unde cel mai greu va fi să te oprești din făcut poze.

Ziua 4: Castelul Bánffy - Sic - Mănăstirea Nicula - Gherla (120 km)
Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi (extracost). Vizităm Castelul Bánffy, supranumit „micul Versailles al Transilvaniei", odată reședința uneia dintre cele mai puternice familii de nobili maghiari. Continuăm cu vizitarea orașului Gherla. Considerată adevărata capitală a armenilor în exil, Gherla oferă zeci de biserici și clădiri în care istoria respiră la tot pasul. În apropiere poposim la Mănăstirea Nicula, important loc de pelerinaj și admirăm renumita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată în anul 1681.  Încheiem ziua cu un muzeu surprinzător, Muzeul Dansului din Sic, un spațiu inedit într-un sat, o pasiune adusă la viață de un olandez îndrăgostit de aceste meleaguri și tradiții.

Ziua 5: Salina Turda - București (aprox. 450 km)
După un mic dejun tihnit, ne pregătim de plecarea spre casă. Facem o oprire la celebra Salina Turda, care datează din sec. al XVII-lea și în prezent, după recenta modernizare, este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de sub pământ din lume. Plimbare şi aerosol, sănătate curată! Întorcere în București.

Tarif: 169 Euro/ persoana/ pachet.

Date de plecare: 10.06, 26.08, 9.09, 23.09.2019

Tariful include:

4 nopți de cazare la hotel 4* în Cluj-Napoca
Mic dejun bufet
Vizite conform descrierii
Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă.

Tariful nu include:

Asigurarea storno
Taxe și cheltuieli personale
Intrările la obiectivele turistice
Excursiile opționale.

Excursii opționale neincluse în tarif
:
Castelul Bánffy de la Bonțida -  Sic - Mănăstirea Nicula - Gherla: 20 euro/ persoană.

Reduceri & suplimente:
Supliment SGL: 70 euro
Reducere a 3-a persoană: 10 euro
Copil 0-2.99 ani: gratuit
Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Bonusuri senior voyage club card:
Intrare la Muzeul Mitropoliei Cluj
Vizitarea unei case tradiționale din Sâncraiu
Pentru a putea beneficia de bonusurile Senior Voyage, cardul trebuie prezentat ghidului în momentul vizitării obiectivelor.

SENIOR VOYAGE CLUB CARD
se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea oricărui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de numeroase avantaje.
Cardul este nominal și este valabil pe o perioadă de 2 ani de la data emiterii.

Hotel Opal 4*
www.opalhotel.ro
Localizare
Hotelul Opal este modern şi luminos şi se află la 1,5 km de centrul oraşului Cluj-Napoca, unde se găseşte şi Teatrul Naţional.
Facilitățile hotelului
Restaurantul hotelului serveşte preparate din bucătăria internaţională. Hotelul Opal oferă acces gratuit la sauna proprietăţii, unde oaspeţii se pot destinde. Oaspeţii beneficiază de acces gratuit la internet WiFi în întreaga proprietate.
Facilitățile camerelor
Toate camerele sunt amenajate modern și dispun de următoarele dotări: climatizare, minibar, cablu TV, internet, și telefon. Băile private au cadă sau duş, articole de toaletă, uscător de păr, halat de baie şi papuci.

Atracții:

Clujul e ca un platou cu prăjituri delicioase: oferă ce-i mai bun dintr-o mulțime de sortimente. Dacă vrei să îți petreci ziua cu zâmbetul pe buze, te plimbi prin piețele largi, forfotind de voie bună. Dacă vrei cultură, ai parte de muzee, biserici unicat și arhitectură superbă. Dacă vrei o porție zdravănă de relaxare, vizitezi castelele retrase din apropiere, satele pitorești și peisajele minunate din zonă. Castelul de la Bonțida, Salina Turda și mănăstirea Nicula își vor deschide pe rând porțile pentru a te primi în lumea legendelor demult păstrate.

Cluj-Napoca
Piețele largi, arhitectura superbă, muzeele cu exponate de mare valoare și festivalurile animate au transformat Clujul într-una dintre cele mai atractive destinații turistice din România. Cluj Napoca este capitala neoficială a Transilvaniei, un rol de care s-a bucurat oficial sub stăpânirea austro-ungară. Adăugirea Napoca la numele lui reflectă intenţia lui Ceauşescu de a sublinia originea daco-romană a Transilvaniei. Binecunoscut pentru societatea şi atmosfera intelectuală boemă, Clujul este printre cele mai renumite centre universitare, având un mare număr de studenţi. Are, de asemenea, una dintre cele mai interesante şi impunătoare arhitecturi din regiune. În Cluj nu s-a construit, din fericire, un centru civic în vremea comunistă.

Țara Călatei
Țara Călatei este una dintre cele mai pitorești zone ale Transilvaniei. Regiunea a fost o zonă cu o personalitate istorică puternică încă din Evul Mediu transilvănean. Aici, voievozii şi nobilii români şi maghiari, păstrători de limbă, credinţă, tradiţie şi demnitate au supravieţuit vremurilor aspre şi vitrege prin vrednicie şi speranţă. Astfel, Ţara Călatei este astăzi leagănul tradiţiilor populare vechi de mai multe secole, o microregiune a Transilvaniei, locuită în masă de maghiari şi majoritar de români. Un număr impresionant de curiozităţi atrage ȋn prezent turiştii aici: biserici de piatră (monumente istorice) cu acoperiş din şindrilă de lemn şi cu plafoane din casete de lemn pictate, biserici de lemn (monumente istorice), castre romane, cetăţi medievale, curţi nobiliare, case ţărăneşti cu arhitectură unică, festivaluri de dansuri şi multe alte evenimente, târguri cu tradiţie, port popular viu şi unic, meşteşuguri unice şi multe altele. Ţinutul cuprinde sate în care mare parte a locuitorilor sunt de etnie maghiară şi îşi păstrează cu sfinţenie tradiţiile şi cultura. La fel găsim şi sate preponderent româneşti, unde la fel se pastrează tradiţiile şi cultura. Portul popular din Țara Călatei este cel mai impozant și impresionant din Ardeal datorită motivelor, culorilor și proporțiilor. Purtat în trecut zilnic, este și astăzi folosit, însă doar în zilele de sărbătoare. În picioare fetele poartă cizme roșii brodate în lateral. Tinerii își montează la încălțăminte potcoave sunătoare de cupru. Fiecare casă este o mică bijuterie, unică în felul ei, de la poarta de lemn sculptată cu diferite motive, precum lalele albe, rozete sau frunze de viță de vie, până la pridvorul de lemn ce te întâmpină după ce intri în curte, sau camerele tradiționale cu ferestre și perdele brodate, totul respiră aerul vechi și nobil al tradiției atent păstrate. Mai mult, aici turiștii pot vedea și învăța meșteșuguri uitate de omul modern, precum sculptura în lemn, confecționarea cusăturilor sau țesutul.

Mănăstirea Nicula
La nord de Cluj-Napoca, nu departe de teribila închisoare Gherla, se găsește un loc în care liniștea este omniprezentă, unde sufletul își poate găsi alinare. În prima parte a anilor 1300, Nicula era o pădure în care s-a retras pustnicul ortodox Nicolae. Pădurea, satul și Mănăstirea Nicula îi vor împrumuta numele.
Dintre multele mănăstiri pe care le avem, Nicula iese în evidență prin câteva povești interesante. O poveste este legată de simbolul Mănăstirii Nicula, icoana. Un anume Luca din Iclod pictează în 1681 o icoană cu Fecioara Maria și Pruncul pentru un bogat din satul Nicula. Acesta o donează mănăstirii, iar în 1699, icoana a plâns pentru 26 de zile și astfel ajunge pe o scurtă listă de obiecte făcătoare de minuni. Un alt simbol se arată ceva mai târziu. Prin anii 1760, Generalul Bukow a distrus mănăstirile ortodoxe din Transilvania. Peste 100 de mănăstiri și biserici au fost dărâmate cu tunurile sau, dacă erau din lemn, au fost arse. Dintre toate, se spune că doar trei au scăpat urgiei: Mănăstirea Râmeț din Alba, mănăstirea Rohița din Maramureș și Mănăstirea Nicula din Cluj. În vremurile de grea încercare, în perioada comunistă, un îngrijitor al mănăstirii a salvat icoana, zidind-o într-unul din pereții casei sale. Abia în anul 1964, în pragul morții, el a mărturisit despre icoană starețului mănăstirii. Icoana a fost adusă la mănăstire însa, la doar câteva zile a fost confiscată de către comuniști. La insistențele episcopului ortodox de atunci a fost pusă în capela Institutului Teologic Ortodox din Cluj Napoca. În 1991 icoana a revenit la Manastirea Nicula.

Gherla
Vizitarea orașului Gherla, pentru iubitorii de monumente și clădiri construite în epoca barocului ardelean, este una de-a dreptul fabuloasă. La propriu, la fiecare metru te întâlnești cu mărturiile gloriei armenilor de altădată. Considerată adevărata capitală a armenilor în exil, Gherla oferă călătorului zeci de biserici și sute de clădiri în care istoria respiră la tot pasul. Orașul este cunoscut în perioada medievală sub numele de Armenopolis, fiind unul din importantele centre ale comunității armenești din Europa Centrală și de Sud-Est. Catedrala, un impunător monument de arhitectură, se află în centrul localității și deține un patrimoniu format din piese de mare valoare, printre care și un tablou cuprinzând elemente care indică faptul că ar fi fost pictat în atelierele lui Rubens.

Sic
Mulți locuitori din Sic sunt de origine maghiară, iar de sărbători poartă un tip de costum popular care nu se mai găsește acum decât în muzee - bărbații poartă pălării din paie cu boruri înguste și veste albastre, iar femeile, veste din piele, fuste roșii în carouri și basmale negre brodate cu flori. Fiecare stradă pare să aibă propriul taraf, de obicei cu trei instrumente - vioară, viola și contrabass - care interpretează muzică tradițională maghiară și românească, din când în când și cu accente țigănești.

Castelul Bánffy
Satul Bonţida este locul Castelului Banffy, în stil baroc, construit în perioada secolelor XVI - XIX. Reşedinţa uneia dintre cele mai puternice familii de nobili maghiari, familia Banffy, acesta a fost unul dintre cele mai importante monumente din Transilvania, dar a fost distrus aproape în întregime de către armata germană în 1944, ca răzbunare pentru încercarea contelui Miklos Banffy de a încheia pace cu Uniunea Sovietică. Pe lângă statutul de politician, Miklos Banffy a fost, de asemenea, scriitor, autorul trilogiei Banffy.

Salina Turda
Salina Turda datează din sec. al XVII - lea și în prezent, după recenta modernizare este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de sub pamânt din lume. De asta sunt convinși jurnaliștii de la Business Insider, care laudă din nou obiectivul turistic din Transilvania, după ce la sfârșitul anului trecut au inclus Salina Turda în top destinații din lume despre care turiștii nici nu știu că există.

Bine de știut:
Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).
Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.
Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).
Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.
Avansul la înscriere este de 50%.
Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.
Grupul minim pentru a se organiza acest program sau excursia opțională este de 20 persoane.
Excursiile opționale se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă + 2%.

Puncte de îmbarcare:
București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu.


Sejur Bulgaria
Sejur Bulgaria
Sejur Grecia
Sejur Grecia
Sejur Turcia
Sejur Turcia

Telefon : 021.252.62.60  /  0728.767.777 Adresa Agentiei: Calea Șerban Vodă 184, Sector 4, București 040214
Asistenta!

 
021.252.62.60
0728.767.777
office@turistclub.ro

 
Luni - Vineri
intre 09.00 - 19.00
OFERTE REVELION 2018 | Despre noi | Turism de afaceri | Contact | GDPR | Conditii de emitere bilete de avion | TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SITEULUI | Contract cu turistul | Licenta | Asigurare | Voucher valoric | ANGAJARI | Brevet de turism | Round trip Romania | Taxe si comisioane percepute de Agentie | Voucere de vacanta | COVID19

Site Protectia Consumatorului: www.anpc.gov.ro
Sejur program senior cluj napoca si nordul transilvaniei 2020 in statiunea din Circuite
Copyright © 2006 - 2020 Turist Club Bucuresti . Toate drepturile rezervate.


Solicitare oferta